Зберігання риби

Зберігання риби.
Тривалість зберігання залежить від температури зберігання. Зберігання риби здійснюється за допомогою холоду. Зниження температури уповільнює життєдіяльність мікроорганізмів, тобто уповільнює псування риби.
Методи зберігання риби залежать від того на який час її потрібно зберегти в придатному стані.Якщо рибу необхідно зберігати до 10 днів її охолоджують, якщо довше необхідно заморожувати.
Охолодження риби.
Охолодження риби відбувається при температурі 0..+3 С,вологості не менше 85 %.В таких умовах рибу можна зберігати до 8-10 днів. Такий метод зберігання застосовують підприємства і компанії, у яких процес реалізації продукції займає короткий час.Також можна зберігати рибу в підмороженому стані при температурі -2..-4 С. Термін зберігання підмороженого риби до 20 днів.
Заморожування риби.
Терміни зберігання замороженої риби набагато більше ніж охолодженої. Зберігання відбувається при температурі -18..-20С,вологості не менше 85 %.Швидкість заморожування безпосередньо впливає на якість продукції: чим швидше заморозити тим краще якість.
При такому методі терміни зберігання риби можуть досягати 6 місяців.Зберігання в замороженому вигляді застосовують виробники, перевізники та постачальники риби та рибної продукції.
Холодильні камери для зберігання риби
Зберігання замороженої та охолодженої риби відбувається в спеціальних приміщеннях, холодильних камерах.Холодильні камери це ізольоване приміщення в якому підтримується необхідна температура.
Для охолодження використовують - середньо температурні холодильні камери, для заморозки низькотемпературні холодильні камери.Холодильну камеру можна виготовити під замовлення або обладнати в існуючому приміщенні.
шокове заморожування риби
холодильні агрегати для зберігання риби
промислове холодильне обладнання
повітроохолоджувачі для зберігання риби
сендвіч панелі для холодильної камери