Продавець СТАТУС ХОЛОД МАРКЕТ розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
25 відгуків
+380 (97) 095-02-77
СТАТУС ХОЛОД МАРКЕТ промислове холодильне обладнання
Кошик

Зберігання м'яса, м'ясних продуктів

Зберігання м'яса, м'ясних продуктів

Зберігання м'яса, м'ясних продуктів .
   

Зберігати м'ясні вироби можна кількома способами:охолодження, заморожування, соління і т. д. Вибір методу зберігання залежить від строку , на який його необхідно зберегти в придатному для вживання стану.

Короткочасне зберігання - охолодження м'яса

Охолоджене м'ясо має ряд фінансових переваг порівняно з мороженим м'ясом , але є і недолік - нетривалий термін зберігання.М'ясо охолоджується в спеціальних холодильних камерах в яких підтримується потрібна температура і вологість.

В залежності від типу м'ясного виробу ярмо розміщують у промислових холодильних камерах в ящиках або підвішеному стані,при цьому необхідно дотримувати відстань між товаром для правильного повітрообміну.
  
Умови зберігання баранини,свинини і яловичини (до 2х тижнів)
-температура в камері: -2...+2°С
-відносна вологість повітря: не менше 85 %
-циркуляція повітря в приміщенні: 0,1-0,3 м/с
Дозволяється для збільшення терміну зберігання до 3-х діб брали м'ясо. Для цього необхідно зберігати м'ясо при температурі -2..-4 С. Зберігання м'яса в напівтушах передбачає підтримування температури 0С , і на зберігання до 3-х діб.

Тривале зберігання - заморожування м'яса.

Основний спосіб для тривалого зберігання м'яса це його заморожування.При заморожуванні м'ясо втрачає частину своєї живильної цінності, маси і відповідно якості. При цьому спричиняє фінансові витрати. Але незважаючи на ці недоліки , на сьогоднішній день, заморожування є найбільш ефективним способом для тривалої консервації даного продукту.
Заморожувати м'ясо можна в парному або охолодженому вигляді при температурі -18...-20 С. При збільшенні швидкості заморожування якість м'яса збільшується. Завдяки цьому останнім часом стає популярною шокове заморожування м'яса при температурі нижче -30 С.

Рекомендовані терміни зберігання м'яса при низьких температурах:
-12°С : яловичина - 8 днів, баранина - 6 днів, свинина - 3 днів
-18°С : яловичина - 12-14 днів, баранина - 10-11 днів, свинина - 6-7 днів
-30°С : яловичина і баранина - до 2-х років, свинина - до 15 місяців

  Во время хранения мяса происходит обезвоживания мяса т.е. его усушка.В зависимости от состояния мяса, метода хранения и холодильного оборудования усушка будет разной.Нормы естественной усушки составляют 0,33-0,80 %.При неправильно пордобранном оборудовании эта цифра может увеличится в разы.
  При упаковке мяса в вакуумную полиэтиленовую пленку уменьшается потеря массы от усушки продукта в 3-5 раз.
Для того чтобы недопустить чрезмерную усушку и сохранить мясо в наиболее хорошем качестве,Вам необходимо установить подходящее холодильное оборудование.

Оборудование для заморозки мяса:

  шокове заморожування м'яса 
  холодильні агрегати для зберігання м'яса
  промислове холодильне обладнання
  повітроохолоджувачі для зберігання м'яса
  сендвіч панелі для холодильної камери

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner